Hur aktiverar eller avaktiverar jag DNA Connect?

DNA Connect är avaktiverat tills du själv aktiverar det på ditt konto, genom ett separat val som är oberoende av resten av tjänsten. När du aktiverar det:

•         Ser du ditt djurs släktingar som också deltar, och de kan se ditt djur som släkting.

•         Ägarna till dessa släktingar ser djurets profil och de namn du har valt, som kan vara pseudonymer. De ser inte din e-postadress eller dina kontaktuppgifter om du inte väljer att dela dem. Före aktivering visar vi vilka profiluppgifter som blir synliga.

Du kan när som helst avaktivera tjänsten på ditt konto. Då slutar vi söka efter släktingar, och inom en rimlig teknisk handläggningstid försvinner ditt djur från andra användares listor. Meddelanden som du redan har skickat tas inte bort från andra användares samtal.