DNA Connect pozostaje wyłączone, dopóki samodzielnie nie aktywujesz go na swoim koncie za pomocą opcji niezależnej od pozostałej części usługi. Po aktywacji:
• Zobaczysz krewnych swojego zwierzęcia, którzy również uczestniczą w usłudze, a oni zobaczą Twoje zwierzę jako krewnego.
• Opiekunowie tych krewnych zobaczą profil Twojego zwierzęcia i wybrane przez Ciebie imiona, które mogą być pseudonimami. Nie zobaczą Twojego e-maila ani danych kontaktowych, chyba że zdecydujesz się je udostępnić. Przed aktywacją pokażemy, które dane profilu będą widoczne.
Możesz wyłączyć usługę w dowolnym momencie na swoim koncie. Przestaniemy wtedy szukać krewnych, a po rozsądnym czasie potrzebnym na realizację techniczną Twoje zwierzę zniknie z list innych użytkowników. Wysłane już wiadomości nie zostaną usunięte z rozmów innych osób.
